CAT  /  ESP  /  ENG

ÀRIES DE RESERVAT de Marc Rosich

Cia. Elena Martinell

Una soprano coloratura i la seva pianista han estat contractades per a un concert privat molt especial de Cap d'Any. Uns clients de posició acomodada han llogat el reservat d'un luxós hotel de platja. Volen rebre el nou any amb una celebració amb música fina en directe, però sense cap testimoni de tot el que passi dins el reservat. És per això que soprano i pianista es veuen forçades a tocar amb els ulls embenats el típic repertori dels concerts de Cap d'Any: des d'opereta en alemany i arranjaments vocals de valsos vienesos. Després de les dotze campanades, però el guirigall d'atura de cop. Quan es treuen la bena dels ulls, es troben un paisatge dantesc. Ha arribat la fi del món. Només elles han sobreviscut? Però per què elles?

LA SECA, ESPAI BROSSA

20171129 21H

+ info

SALA LA PLANETA

20180317 20.30H

+ info


EL CARRERÓ DE LES BRUIXES

POCACOSATEATRE

Han fet fora a les Bruixes de tots els pobles de Catalunya i s’han instal•lat a EL CARRERÓ DE LES BRUIXES de Cervera. A cada casa n’hi viu més d’una i totes i cadascuna d’elles té una història per explicar-nos. Però per poder-hi viure has de ser bruixa professional! La Bruixa Estruga arriba amb la intenció de passar les proves per poder-s’hi quedar però té la mala sort d’arribar just al Gran dia! I per postres, a diferència de totes les altres, ella canta òpera. Com s’ho farà?


HEROÏNES

Elena Martinell (soprano) i Glòria Garcés (piano)

La soprano Elena Martinell acompanyada per la pianista Glòria Garcés us proposen un atractiu recorregut per la història de la música on podreu escoltar des de cançons medievals fins a peces de l'òpera del segle XX. La intenció és oferir un concert proper, amable i distès, presentant-vos les dones que protagonitzen les àries més famoses de l’Òpera, veritables heroïnes de les històries que, sobretot, canten a l'amor. Algunes innocents, d'altres profundament desgraciades, malvades, irreals, juganeres... Petits contes cantats, amb música de compositors excepcionals. Un repertori especial i diferent que us convidem a conèixer.


PARAULES ANTIGUES, MÚSICA SEFARDÍ

AZARÁ

1492; àrabs i jueus són obligats a abandonar la Península deixant enrere anys de veritable esplendor en convivència amb els cristians. Només la seva capacitat de sacrifici i adaptació seran l’alternativa per començar una nova vida sense renegar del passat. I així, sense perdre mai la seva identitat jueva, ni la consciència dels seus orígens hispànics, el món sefardí va anar integrant múltiples influències dels pobles a l’entorn dels quals es desenvolupà: de la cultura àrab nord-africana, de la grega, de la turca, de la búlgara, de la rumana, de la serbocroata, la bòsnia; i més modernament dels països occidentals (França, Itàlia o Espanya) – al segle XIX. O bé ja al segle XX països com Amèria del Nord i del Sud i Israel. Tot això es perceb en les cançons que formen el programa de concert que us proposem (que només en són una petita mostra). Romances, coples, cantigues, balades,...que majoritàriament canten a l’amor en “ladino” o judeo-espanyol.


NUS, òpera a cappella

ÒPERA PRIMA

4 cantants lírics ( soprano, mezzo, tenor i baríton) proposen una original revisió de conegudes àries d’òpera, i cançons líriques populars amb arranjaments inèdits de Joan Casas creats especialment per a la ocasió. La simplicitat de la proposta fa arribar el bel canto amb un format diferent i poc habitual . Un format ideal per programar en tot tipus d’espais. Des de esglésies on no es necessita cap tipus d’infraestructura tècnica fins a auditoris, sales o teatres. Una proposta arriscada, exquisida, sense artificis ni màscares : simplement “NUS” Interpretem temes tan coneguts com : O mio Babbino caro ( Gianni Schicchi) , Nessun dorma (Turandot), Havanera (Carmen), Addio del passato (La traviata), Summertime ( Porgy and Bess) Brindisi ( La traviata) Granada (Agustin Lara) O Sole mio (Napolitana) No puede ser ( La Tabernera del Puerto) El Vallespir (Cançó d’amor i de guerra) Etc....


NYAM, UN TASTET D'ÒPERA

Òpera Prima

Nyam! és un espectacle per a públic familiar (a partir de 4 anys), poc habitual al circuit de teatres per a tots els públics: un maridatge entre el teatre i l'òpera per apropar els més petits al món del bel canto. Tot i que en l'obra hi ha una reflexió sobre els bons hàbits alimentaris, l'òpera és la protagonista, amb 5 àries d'una gran bellesa, compostes per cinc genis de la música clàssica: O Mio Babbino Caro (Gianni Schicchi, Puccini) Las Oisseaux dans la charmille (Los Cuentos de Hoffman, Offenbach) Stride la vampa (Il Trovatore, Verdi) Duetto buffo di due gatti (Rossini) Der hölle rache (La flauta mágica, Mozart).


LA VACA QUE CANTA

Poca Cosa Teatre

La Sofia és una vaca que viu al camp i que, a diferència de totes les altres vaques, canta òpera.


GAIA, EL NOU VESTIT AVENTURER

Gaia, contes musicals

Gaia Rius i Canals és una inventora una mica tronada, que fabrica objectes estrafolaris que no serveixen per gaire res. Però aquesta vegada s'ha inventat una disfressa que la transporta al món dels contes. La Gaia es transformarà en una girafa molt especial a qui la pluja ha esborrat les seves taques de colors. Amb l'afany de recuperar-les i amb l'ajuda de la famosa detectiu Madame Canaló, la Gaia es retrobarà amb la Natura i amb tots els seus colors, aprenent a respectar-la, cuidar-la i estimar-la.


LA PRINCIPAL, D'UN ARBRE EN AMUNT

Cobla La Principal de la Bisbal

Amb textos del poeta Roger Costa ‐Pau, direcció escènica compartida de Meritxell Yanes i Elena Martinell, escenografia de David Faüchs i arranjaments i direcció musical de Francesc Cassú, l’espectacle esdevé una aposta diferent, un marc no convencional. No és un concert de cobla, no és un musical, no és una obra de teatre… És “La Principal, d’un arbre amunt”.


Suïcides

Poca Cosa Teatre

Un matí de primavera, la primma donna del gran teatre de l’òpera, una diva que només ha conegut el fracàs, ha trobat una curiosa partitura